Hotelouders: Van hotel naar huis

Hotelouders is een ondersteuningsgroep voor ouders die in de thuissituatie problemen ervaren met hun jongvolwassen kinderen, 18 jaar of ouder.

Uw zoon/dochter is 18 jaar of ouder en woont bij u thuis. Hij/zij gedraagt zich alsof het huis een “hotel” is. U heeft vaak moeite in de omgang met uw kind. Uw kind heeft weinig/geen inkomen, geen dagbesteding, helpt niet mee aan huishoudelijk taken, gebruikt (overmatig) drugs al dan niet in combinatie met een game-verslaving, heeft gedragsproblemen en heeft geen idee hoe de toekomst eruit moet zien. De relatie met uw kind is verslechterd, hij/zij vermijdt zorg en ontkent problemen te hebben. Hulp vanuit Jeugdzorg kan niet meer vanwege de leeftijdsgrens. U heeft van alles geprobeerd, zonder veel resultaat. Herkent u dit uit uw eigen situatie? Meldt u zich dan aan voor het project ‘Hotelouders”. Samen met andere ouders in eenzelfde situatie kunnen wij u, en daarmee uw kind, ondersteunen en handvatten bieden om de situatie te doorbreken en daarmee te verbeteren.

Ondersteuningsgroep
Voor ouders zoals hierboven omschreven starten we regelmatig een ondersteuningsgroep van acht tot tien ouders. Dit is een vaste groep deelnemers. Er worden acht bijeenkomsten gegeven van twee uur. In deze bijeenkomsten is er ruimte voor voorlichting over schulden, ontwikkeling jongvolwassenen, middelengebruik, huisvesting en hulpaanbod. Deze voorlichting en begeleiding wordt gegeven door professionals. Ouders kunnen onderling ervaring uitwisselen en ervaring delen.

Locatie: Piet Vink, Laan van Hoornwijck 260, Den Haag

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden?
Mail naar Tineke Pannebakker, t.pannebakker@xtra.nl of Suzanne Vink, s.vink@xtra.nl. Bellen kan ook: 070-205 25 40.

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier