Dagelijks contact via de telefooncirkel

De telefooncirkel is er voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact, bijvoorbeeld uit veiligheidsoverwegingen. Of omdat u minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten door uw leeftijd, handicap of ziekte. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt.

De deelnemers worden iedere ochtend (dus ook zaterdagen en zon- en feestdagen) door elkaar gebeld om te informeren of alles goed is. De telefooncirkels worden gestart vanuit het Wijkcentrum.

De vrijwilliger/telefonist(e) belt deelnemer 1 op; deelnemer 1 belt deelnemer 2 op; enz. De laatste deelnemer van de cirkel belt de vrijwilliger/telefonist(e)van het Wijkcentrum. Op deze wijze weet men dat alles goed is met de deelnemers. Wanneer bij een van de deelnemers de telefoon niet aangenomen wordt, dan wordt het Wijkcentrum direct gewaarschuwd. Indien nodig worden er vanuit het Wijkcentrum maatregelen genomen.

Voor wie is de telefooncirkel?
Alleenstaanden, maar ook echtparen kunnen hieraan deelnemen. Er is geen leeftijdsgrens. Het is ook mogelijk dat mensen tijdelijk aan een telefooncirkel meedoen, bijvoorbeeld als de partner in het verpleeghuis/ziekenhuis verblijft of als de kinderen op vakantie zijn.

Bekijk onderstaande informatiefilm voor meer informatie.

Wilt u ook meedoen of meer informatie?
Neem dan contact op met het Wijkcentrum bij u in de buurt.
Bel 070 205 33 33 of kijk op www.xtralocaties.nl/wijkcentra

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier