Ondersteuning bij Dementie & Alzheimer

Kosten dagelijkse klusjes steeds meer moeite? Bent u vergeetachtig? Of heeft u te maken met iemand die dementerend is en zou u graag eens praten met een lotgenoot? Dan kunt u via ons terecht bij een ontmoetingscentrum dementie. Het centrum is laagdrempelig en biedt een totaalpakket aan ondersteuning, waardoor men het vaak langer volhoudt om thuis te blijven wonen.

Wat biedt het ontmoetingscentrum?

Dagrecreatie

Er worden verschillende activiteiten gedaan, zoals beweging, geheugentraining en andere creatieve bezigheden. Maar ook boodschappen doen, muziek luisteren of een wandeling maken. Daarnaast vormt een vast onderdeel de psychomotorische groepsbegeleiding, waarbij onder andere de vaardigheden die deelnemers nog hebben, gestimuleerd worden.

Mantelzorgondersteuning

Het zorgen voor iemand met dementie vraagt soms veel van de mensen in hun naaste omgeving. Het Ontmoetingscentrum ondersteunt daarom met praktische informatie, persoonlijk advies en emotionele en sociale begeleiding door middel van:

  • Praten met lotgenoten: in de gespreksgroepen ontmoet u lotgenoten, u wisselt ervaringen uit en biedt elkaar emotionele steun.
  • Individuele ondersteuning: heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek? Wilt u meer weten over dementie en de omgang met uw partner? Hiervoor kunt u op afspraak terecht voor een individueel gesprek met de programma-coördinator.
  • Alzheimercafés en andere informatiebijeenkomsten: lezingen over bijvoorbeeld (omgaan met) dementie, onderzoek, diagnostiek, hulpverleningsmogelijkheden en medicatie.
  • Zorg aan Huis: om zelfstandig te kunnen blijven wonen, is mogelijk ook thuiszorg of hulp nodig. Bijvoorbeeld met wassen en aankleden. Door de samenwerking met de verschillende zorgpartijen kan ook de zorg worden geregeld. De mantelzorger kan hierdoor een deel van de zorg met een gerust hart uit handen geven.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij één van onze Wijkcentra bij u in de buurt of kijkt u op www.geheugensteunpunt.nl

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier